Kullanma şekli ve amacı: Biyo-aktiviteleri ve emilim oranı en yüksek vitaminler, organik mineraller, beta karoten, 25-hidroksi D3, yüksek antioksidan özelliklerine sahip baharatlar ve beta glukan ile immün sistemi aktive ederek hastalıklara karşı dirençlerin en yüksek düzeyde tutmak amacıyla yarış atlarına günlük olarak; dinlenme dönemlerinde 30 gr. Ağır idman ve yarış öncesinde 50 gr. verilir.
UYARILAR: Kullanım sırasında solunumun korunması, gözlük ve eldiven takılması gereklidir.
NET: 1 Kg.
SERİN, KURU VE DİREKT GÜNEŞ IŞIĞINDAN UZAK ORTAMDA SAKLAYINIZ.
ÜRETİM TARİHİ ve PARTİ NO
EN KISA DEPOLAMA ÖMRÜ : Üretim tarihinden itibaren 12 ay içinde kullanılmalıdır.
VİTARAL YEM KATKILARI SAN. ve TİC.LTD.ŞTİ.
Beylikdüzü Sanayi Sitesi No: 142-143-144-145-146-147 B.Çekmece-İSTANBUL
TEL : (0212) 872 36 00 – 872 36 01 – 872 26 41 FAX : (0212) 872 26 42
İŞLETME ONAY BELGESİ TARİH VE NO.SU : 13.02.2013 / α -TR-3400065
VİTA HORSE İMMÜN
Bakteri, virüs gibi tüm mikroorganizmalar doğal ortamları diğer tüm canlılarla birlikte paylaşırlar. Mikroorganizmasız bir yaşam ve ortam olası değildir. İnsan gibi atların da savunma duvarı olan immün sistemi güçlü ise organizmaya giren patojenlerin gelişip çoğalmalarını önleyerek sağlıklı yaşamı sürdürmelerini sağlar.
Maddi oldukları kadar manevi değerleriyle de yaşamımız anlamlandıran ve dolduran atlarımızın sağlıklı olmalarının en önemli yolu hijyen kurallarını en disiplinli bir şekilde uygulamaktır. Bu at sahibinden seyise kadar atın çevresindeki tüm çalışanlar için geçerlidir.
VİTA HORSE İMMÜN öncelikle atların bağışıklık sistemlerini olabildiğince güçlendirerek patojen mikroorganizmalara karşı en dirençli durumda bulunmalarına nasıl destek verilebilir sorusundan hareketle formüle edilmiştir.
VİTAMİN D3 (25- HİDROKSİ D )
Kanserden Covid e kadar bağışıklıkla ilgili birçok sorunun önlenmesinde ve immün sistemin güçlendirilmesinde Vitamin D3 önerilmektedir. Ancak, D3 vitamini biyolojik olarak yararlanılabilir bir forma gelmeden önce karaciğer ve böbreklerde iki metabolik dönüşüm sürecinden geçmek zorundadır. Bu zaman alıcı süreç kan dolaşımındaki etkili vitamin D3 seviyesini azaltır. 25-hidroksi D3, Vitamin D nin karaciğerde dönüştüğü formudur. Böylece çok kısa sürede kana karışmasını sağlar. Daha güçlü ve yoğun bir kemik yapısına yardımcı olur.
BETA GLUKAN + MOS (Mannanoligosakkarit), Bentonit
Maya hücre duvarından özel bir ayırma teknolojisiyle elde edilen beta glukan özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan ve antioksidan özelliğe sahip bir çeşit karbonhidrattır. Akyuvarları aktive ederek bakteri ve virüslerle daha etkin savaşılmasını sağlar. Üründe, piyasada bulunan maya hücre duvarı fraksiyonları içinde beta glukan oranı en yüksek olan maya kültürü kullanılmıştır. Bunun yanı sıra zengin bir prebiyotik özelliğine sahiptir. MOS lar ise bağlama özelliğine sahiptir. Mikotoksin ve aflatoksinleri bünyesine bağlayarak zararsız hale getirir ve vücuttan atılmasını sağlar.
ANTİOKSİDANLAR
Rasyonla alınan temel besin maddeleri vücutta biyokimyasal işlemler sonucunda ve aldığımız nefesteki oksijenin alyuvarlara bağlanmasıyla vücudun tüm hücrelerine ulaştırılır. Bu hücrelerde bulunan mitokondriler enerji üreten organellerdir. Yağ ve şekerlerin oksijenle yakılması sonucunda enerji meydana gelirken, yan ürün olarak da bazı oksijen molekülleri bir elektronunu kaybederek saldırgan oksijen moleküllerine dönüşür. Zincirleme reaksiyonlar sonucunda bu yapıdaki moleküllerin artmasıyla “serbest radikaller” ortaya çıkar. Belli oranlarda serbest radikallerin bulunması doğal, hatta gereklidir. Hücrelere ulaşmış bakteri ve virüsler buradaki serbest radikallerle yok edilir. Fakat bunların aşırı düzeylere ulaşmasını vücut yabancı madde olarak algılar ve bu radikallerle kendine saldırır ve enflamasyona neden olur. Bazı öngörüler DNA nın günde 10.000 oksidatif saldırı alabileceğini göstermektedir.
Yaşlanmanın temel nedeni serbest radikallerin meydana getirdiği oksidatif stres miktarındaki artıştır. Hücrelerin yaşlanması aynı zamanda organizmanın da yaşlanması demektir. Bu olumsuz gidişi durdurmanın çaresi ise antioksidanlardır. Vücudun ürettiklerinin yanı sıra kimyasal olarak üretilen ve bitkilerde bulunan yüzlerce belki de binlerce çeşit antioksidan mevcuttur ve bunların her biri farklı kimyasal yapılardadır ve vücudun farklı organlarında, hücrelerin farklı organellerinde farklı etki mekanizmaları vardır. Üründe bu nedenle bunların en güçlüleri çok yüksek düzeylerde kullanılmıştır.
BETA KAROTEN : Karotenoidler arasında Vitamin A ya çevrilme oranı en yüksek olan molekül Beta karotendir. Atlarımıza yılın her ayı taze yeşil ot veremediğimiz için sentetik vitamin A premikse eklenmektedir. Ancak vitamin A molekülü atlar için yabancı olduğundan örneğin foliküllere girememekte, bu nedenle üreme fonksiyonlarında sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenle Vitamin A nın yanı sıra farklı bir bakış açısıyla yeşil bitkilerdeki kaynağı ve daha işlevsel olan Beta karoten de formüle eklenmiştir.
VİTAMİN B12 : Viral ve bakteriyolojik enfeksiyonlara karşı vücut direncini olabildiğince yükseltmek, aşısı ve tedavisi mevcut olmayan Herpes gibi bazı virüslerin yerleştiği bölge olan mukoza ve epitel dokudaki rejenerasyonu sağlamada en önemli işleve sahip olduğu için Vitamin B12 başka hiç bir yem katkısında bulunmayacak kadar yüksek düzeyde belirlenmiştir.
VİTAMİN E : Radikallerin yok edilmesi, bozulan yapıların onarılması, endojen savunma sisteminin güçlendirilmesi gibi mekanizmaların tamamını kullandığından kapasitesi çok geniş ve yüksektir.
SELENYUM : Son yıllarda yapılan araştırmalar vücudun ürettiği en etkili antioksidan olan Glutatyon un selenyuma bağlı olarak çalıştığını göstermiştir. Premikste sodyum selenit yerine biyolojik yararlılığı çok yüksek olan amino asitle şelatlı formu kullanılmaktadır. Vitamin E ile Selenyumun bir çok formülde birlikte yer almalarının nedeni Vitamin E nin hücre zarında antioksidan olarak çalışırken selenyumun da hücre içinde etkili olmasıdır.
MANGAN-DEMİR-ÇİNKO-BAKIR : Yüksek biyo yararlılıkları nedeniyle glisin amino asitiyle şelatlanmış formları seçilmiştir.
DHA-ALG YAĞI: OMEGA-3 yağ asitleri hücre zarının önemli yapı taşlarıdır ve hücresel işlevsellikte çok önemlidir. 4 ayrı yağ asidinden oluşmakla birlikte fonksiyonel açıdan EPA ve DHA en önemlileridir. Ürünümüzde alglerden elde edilen DHA gold kullanılmaktadır.
MEYAN KÖKÜ-SİYAH ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ:
Antioksidan etkisi yüksek, virüs ve bakterilere karşı direnç sağlayan taze ve yüksek kaliteli baharatlar seçilmiştir.
KETEN TOHUMU UNU : Omega 3 yağ asidi olan alfa-linoleik asit (ALA) içerir. Dolaşım sistemi için çok yararlı olan bu asidin anti-inflamatuar etkisi de vardır. Keten tohumu hem çözünen hem de çözünmeyen lif içerir. Bu iki tip lif toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
SUSAM KÜSPESİ: Yüksek protein oranı nedeniyle taşıyıcı olarak eklenmiştir.